Zoran Brkić

 

Zoran Brkić rodjen,1965 g Sa 10 g dobijam prvu gitaru I počinjem da vježbam I ućim nenormalno da bih sa 14 g poćeo da dobijam honorar na svirkama.

Sa 18 g več sviram sa raznim bendovima po lokalima duž Jadranske obale gdje su mogli da sviraju samo najbolji. Od 1999 aktivno pratim največe pjevače regiona na koncertima 2002 g. sa grupom Zivi Zid snimamo rock album za BHRT servis.

Takođe snimam gitare u studiju za razne pjevače i razne stilove ukupno 326 snimljenih pjesama. 2013 g. snimam svoj solo album pod nazivom Ljepota Bosanske Muzike gdje se nalaze obrade sevdalinki odsviranih instrumentalno, Album izdaje VTK BiH Zoran Brkić Zoran. Album je odštampan u 10000 primjeraka. Počinjem se baviti menadžerskim poslom I organizacijom koncerata Takođe postajem direktor udruženja umjetnika I kulturnih radnika BiH. Radim koncerte sa Hari Mata Hari, Atomsko skloniste, Yu grupa, Osvajaci. grupa Legende I drugi. Trenutno  sam gitarista I generalni menager Šerifa Konjevića. Za 2 mjeseca izlazi mi drugi solo album koji je več snimljen. Imam svoju školu gitare sa 25 učenika takođe sam muzički direktor Valentino records, Sviram gitaru yamaha Pacifika 611 fm.