Nenad Mikić Neno

Rođen u Prištini 1970. godine. Afinitet prema muzici otkriva davne 1980. godine,od kada se trajno opredjeljuje da bude muzičar i svira bubnjeve.

Njegovo muzičko iskustvo počinje mnogobrojnim učešćima na kulturnim manifestacijama muzičkog karaktera.Jedna od takvih je ''Gitarijada'' na kojima se,kao bubnjar i član tada neafirmisanih bendova,takmičii više puta osvaja prvo mjesto. Također, učesnik je mnogih muzičkih festivala na kojima, kao bubnjar, biva višestruko nagrađivan.Imao je zadovoljstvo i sreću da vještine sviranja bubnjeva usavršava i da mu svoja znanja i iskustvo prenose istaknuti muzičari, bubnjari u tadašnjoj Jugoslaviji. To je jedan od razloga što danas slovi za bubnjara koji zna i može svirati sve muzičke žanrove.

Svoj razvojni put bubnjara nastavlja saradnjom sa brojnim, dokazanim, estradnim umjetnicima nekadašnje Jugoslavije. Potvrda njegovog kvaliteta i bogatog muzičkog iskustva je i činjenica da se njegovo ime i biografija nalazi u „Ex Yu rock enciklopedija 1960-2006“, autora Petra Janjatovića.

Ukupno 26 odsviranih studijskih albuma, te učešće u pilot projektima, arhiva je koja nesumnjivo dokazuje višedecenijsko stvaralaštvoi doprinosopštoj muzičkoj kulturi.

Jedan je od onih bubnjara koji je svoje povjerenje ukazao Yamaha muzičkim instrumentima. Od 1997. svira prvi model elektronskih bubnjeva iz serije DTX, a kasnijei mnoge od ''nasljednika'' serije DTX. Također je svirao bubnjeve Yamaha Maple Custom, Stage Custom, a trenutno koristi i Yamaha DTX 750K, na čemu se izvodi i nastava u Školi za bubanjare.

Posljednjih nekoliko godina radi kao instruktor u privatnoj školi za bubnjare, čiji je cilj, osim prenošenja znanja i vještina sviranja bubnjeva, podsticanje kreativnosti, pomoć u ostvarenju i iskazivanju ideja, te povećanje kvaliteta kulturnog života mladih ljudi.

U okviru značajnih projekta ističe se i kao učesnik i organizator bubnjarskih klinika, ostvarujući tako saradnju sa bubnjarima koji su svoje muzičko obrazovanje stekli na prestižnim Univerzitetima u svijetu.