O nama

 

O  kompaniji

about_img

PROMET-TEHNO d.o.o. je društvo čija je osnovna djelatnost distribucija i prodaja muzičkih instrumenata i opreme. Društvo je osnovano 1995.godine i od osnivanja surađuje sa vodećim svijetskim kompanijama što potvrđuju i dugogodišnji ekskluzivni ugovori o poslovnoj suradnji i zastupanju poznatih robnih marki na tržištu BiH kao što su YAMAHA i TOA -Japan.

Naši kupci su pored amaterskih i profesionalnih muzičara, renomirana poduzeća, državne ustanove, škole, akademije, strana predstavništva i vjerske ustanove koji su prepoznali i potvrdili našu kvalitetu usluge.

Kroz vlastitu mrežu modernih i funkcionalno opremljenih maloprodajnih objekata odnosno YAMAHA muzičkih centara, nudimo kvalitetnu uslugu i ugodnu kupnju po povoljnim cijenama.

PROMET-TEHNO d.o.o je od male  tvrtke za maloprodaju tehničke robe, zahvaljujući jasnoj poslovnoj viziji, dugoročnom i promišljenom investiranju izrastao u jednu od vodećih društava za distribuciju i prodaju muzičkih instrumenata i opreme na tržištu BiH.

Više...

Hronologija

1995.              

Sjedište društva je u Bihaću a djelatnost društva je maloprodaja tehničke robe.

1996. - 2000.

U navedenom periodu dolazi do profiliranja društva te se donosi odluka da osnovna djelatnost društva bude prodaja muzičkih instrumenata i opreme.

1999.god. PT postaje autorizirani distributer za YAMAHU i generalni zastupnik i distributer za TOA-Japan.

2001. - 2005.

Društvo jača svoju poziciju kako na tržištu BiH tako i kod poslovnih partnera-dobavljača. Zbog višegodišnjeg rasta, povećanja broja zaposlenih, društvo donosi nekoliko strateških odluka, između ostalih odluka o otvaranju pet YAMAHA muzičkih centara (YMC) na području BiH i kupovini uredskog prostora u sjedištu firme.

2001.god. PT potpisuje ugovor sa YAMAHA o generalnom zastupanju i distribuciji muzičkih instrumenta i opreme za tržište BiH.

2003.god. PT se useljava u nove-vlastite uredske prostore na adresi Bedem 20/1, Bihać.

2004.god. otvoren je u Bihaću, na adresi Bosanska 13, prvi YAMAHA muzički centar za BiH.

2006. - 2010.

U ovom periodu društvo u skladu sa donesenim planovima, širi lanac maloprodajnih objekata na tržištu BiH, odnosno otvara nove YAMAHA muzičke centre. Proširuje se i asortiman roba, dolazi do potpisivanja novih ugovora o zastupanju i distribuciji roba.

2006.god. otvara se u Ist. Sarajevu-tržni centar TOM,  prva Podružnica PT-a (YMC) izvan sjedišta društva.

2006.god. PT potpisuje ugovor sa REMO  o zastupanju i distribuciji proizvoda za tržište BiH.

2007.god. otvaraju se Podružnice PT-a (YMC)  u Banja Luci i Mostaru.

2008.god. PT potpisuje ugovor sa DUNLOP  o zastupanju i distribuciji proizvoda za tržište BiH.

2009.god. PT potpisuje ugovor o zastupanju i distribuciji proizvoda za tržište BiH sa grupacijom PVS u čijem sastavu se nalaze robne marke: AUDAC, PROCAB i CAYMON.

2010.god. PT potpisuje ugovor sa YAMAHA AV , proširuje ponudu i ulazi  u segment audio-video opreme odnosno kućne i profesionalne HI-FI opreme.

2011. - 2015.

U ovom periodu društvo ulazi u novi investicijski ciklus, donosi odluku o kupovini poslovnog prostora u Tuzli i time završava proces otvaranja YAMAHA muzičkih centara u BiH.

2010.god. otvara se Podružnica PT-a (YMC) u Tuzli , izložbeni prostor površine 220 m2, u samom centru grada, na adresi Kula 3.

2011.god. PT potpisuje ugovor sa DiMARZIO o zastupanju i distribuciji proizvoda za tržište BiH. Ovim ugovorom društvo širi svoju ponudu sa opremom i rezervnim dijelovima za sve vrste gitara i otvara vlastiti servisni odjel za gitare.