2. Yamaha Music Days 2018.- Bihać

Promet tehno doo kao ovlašteni distributer Yamaha muzičkih instrumenata i opreme, je u periodu od 24.-26.08.2018. godine u gradu Bihaću održao drugo edukativno, prezentacijsko, kulturno i muzičko druženje pod nazivom Yamaha Music Days 2018. gdje je kroz tri dana posjetiteljima priređen vrlo kvalitetan sadržaj u vidu muzičkih slušaonica, izložbi te veliki broj aktualnih i novih proizvoda iz asortimana Yamaha muzičkih instrumenata i opreme, a sve okrunjeno velikim koncertom.

Bila je to prilika da se posjetitelji, ali prvenstveno učenici, studenti, profesori, profesionalci i amateri upoznaju sa novitetima i velikim brojem mogućnosti koje nude Yamaha proizvodi. Kroz tri dana posjetitelji događaja su kroz slušaone i izložbe, edukativno-zabavne, kulturne, informativno- prezentacijske radionice stekli nova znanja i iskustva iz oblasti bubnjeva, bas gitare, el. gitare, ak. gitare, kl. gitare, klavira i klavijatura, kao i upoznati PRO audio asortiman te proizvoda za muzičku produkciju. Također, posjetioci su uživali u vrhnskom Audio-Video programu.

Prvi dan druženja bio je rezerviran za izložbu omota gramofonskih ploča i slušaonica gamofonskih ploča, gdje su posjetitelji u Gradskoj galeriji u Bihaću  mogli uživati u unikatnom zvuku gramofonskih ploča nekih od najpoznatijih imena iz svijeta muzike, a repertoar je obuhvatio najbolje iz 70-ih i 80-ih godina žanrova rock-a, blues-a, jazz-a te ex-yu rock-a. Dodatni gušt je dala izložba omota ploča, čija imena bude najdublje emocije ljubiteljima koji su odrasli uz gramofon.

Drugog dana posjetitelji su imali priliku da se kroz radionice za bendove, klavir, klavijature, gitare akustične te  gitare klasične, a koje su vodili poznati muzizičari, producenti i profesori muzike, upoznaju i steknu još bolja iskustva kad su u pitanju muzički instrumenti, njihovo korištenje i održavanje. Drugi dan je završen reprizom slušaone, a zbog svih onih koji su prethodnu noć porpustili slušaonu, ali bilo je onih koji su sa zadovoljstvom ponovili druženje uz zvuk gramofona.

Treći dan je bio rezerviran za koncertne aktivnosti. Koncert koji je održan u sali Kulturnog centra u Bihaću i pored kišnog dana privukao je ljubitelje muzike na dobar koncert koji su nosili lokalni bendovi. Slušali smo duet klasičnih gitara profesora Emine Midžić i Medine Arnautović, ali i rock sastav Start, pop-šansone  u izvedbi benda Jall Aux Jeux, pop-rock bend ove Retro i Space Patrol. Kroz tri sata druženja malo tko je mogao biti nezadovoljan provedenim vremenom na koncertu.

Kao društveno odgovorna firma ponosni smo što smo i ove godine postigli željeni cilj, a to je poticanje društva, naročito mladih na važnost muzičke kulture i znanja, te odlaska na koncerte i slična dešavanja. S obzirom na sve veći trend i zainteresiranost stanovništa za muziku i muzičku kuturu Promet tehno doo će nastaviti na promoviranju iste i poticanju na konzumaciji ove grane društvenog života, a naše druženje koje sad već možemo nazvati tradicionalnim zakazujemo za 13.-15.09.2019. godine kad ćemo održati treće YAMAHA MUSIC DAYS 2019 – Bihać.

Živjeli!

Promet tehno doo Team