New Yamaha CSF akustiče gitare

Svakodnevno se javlja sve veća potreba za stvarima koje će se lakše uklopiti u tempo i stil života tako je i sa muzikom. Svjedoci smo da sve više se traži mnogo od kompaktnih stvari. Tako je ovog puta i sa gitarama koje je Yamaha izbacila nedavno na tržište, a radi se o kompaktnim izdanjima akustične gitare inspirirane već legendarne F serije, popularno nazvanom CSF. Ovo je instrument kompaktne veličine CSF koji pruža izuzetnu svirljivost te zbog svoje veličine jednostavnijim instrumentom za transport; to je savršena gitara koja vam omogućuje da vaša muzika bude uvijek s vama kamo god da idete. Zahvaljujući novom dizajnu, kompaktno tijelo daje zvuk veoma bogat, rezonantan i pun.

CSF serija koristi novo dizajniranu skalop unutarnju konfiguraciju koja pruža bogatu, punu tjelesnu rezonancu gitare. Korišteno je naprijed pomaknute konstrukciona drvena ojačanja, što održava čvrstoću tijela dok povećava vibraciju vrha gitare.

CSF ima 600mm skalu, građene su od mahagonija na leđima i bočnim stranicama dok je top rađen od komada spruce-a, gitare su ozvučene sa pasivnim SRT piezo-om što obezbjeđuje mogućnost da se ozvučite na razglasnim sistemima, takošer  dolazi sa izvrsnim Yamahinim hardbag-om koji će se pobrinuti za sigurnost vaše gitare. 

Više informacija o proizvodu: Yamaha CSF